Bahan-Bahan
bahan - bahan
250 gm
200 gm gula halus
50gm cooking coklat
180gm tepung gandum/ tepung kek
40gm serbuk koko
1 1/2 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil nescafe
6 biji telur
bahan untuk cooking coklat
1 tin susu cair
1 tin susu pekat
1/2 cwn serbuk koko
Masak semua bahan dalam double boiler- kacau & masak hingga pekat
- sejukan separuh masuk dalam adunan kek dan separuh untuk hiasan atas kek.
Cara-cara membuat kek
1. Ayak tepung bersama nescafe & baking powder - 10 X
2. Pukul butter bersama 100gm gula halus hingga kembang
3. Pukul telur bersama 100gm gula di bekas yang berasingan hingga kembang.
4. Masukkan tepung dan cooking coklat di dalam adunan butter yang telah kembang dan kacau.
5. Masukan adunan telur ke dalam adunan butter campur hingga sebati
6. Bakar.
7. Hias bila kek sejuk....
No comments:
Post a Comment